Скоростна кутия

Автоцентър Ес Техник извършва ремонт на скоростни кутии, както и на всички съпътстващи компоненти, в това число и смяна на съединител. Съединителят е компонентът, който свързва скоростите към двигателя. В този раздел ще засегнем  диференциали и раздатки, защото при много автомобили проблемът със скоростната кутия води до неизправност на 4х4.  Самото рециклиране на автоматични скорости се извършва от наши подизпълнители. В автосервиза може да се възползвате от:

скоростна кутия

Смяна масло на автоматична скоростна кутия

Смяната на масло изисква подмяна на гарнитури, картер и букса при някои модели автомобили.  При закупуване на автомобил втора употреба препоръчваме задължителна смяна на маслото. Въпреки че производителите казват, че маслото е longlife, т.е. доживотно, ние от Ес Техник смятаме, че това е масло и няма как смазочните качества на какъвто и да е подобен продукт да не се променят в резултат на времето. Да не забравяме, че всеки завод за автомобили вече има отдел за PLM /product lifecycle management/, който описва точно процеса от създаването на продукта до неговия край, т.е. всичко е предвидено предварително. Практиката на автоцентър Ес Техник е подмяната на маслото да се извършва  със специален шприц под налягане. При него почти няма излишно количество масло, което да Ви се таксува, както е при автоматичните машини.

Смяна съединител

Ес Техник извършва смяна на съединител без значение дали е с демпферен /двумасов/  или твърд /едномасов/ маховик. Почти всички дизели с ръчни скоростни кутии след 2005г. са с демпферни маховици. Тяхната цел е да обират вибрациите от мотора и по този начин да има по-голям комфорт в купето.  При тези автомобили, когато се сменя съединител, съветваме да подменим и маховика. Знаем, че цената е висока, но ако не се направи след около 4-5 месеца ще се върнете за маховик и пак ще трябва да си заплатите монтаж / демонтаж на съединител. За този вид ремонт работим само с части, поръчани от нас. Причината е, че много често се бъркат различните съединители и ако това се случи по Ваша вина, няма как автомобилът да престоява на крика още 1 ден. В допълнение, ако не сме го закупили ние от наш доверен дистрибутор, няма как да предоставим гаранция за извършения ремонт. Не забравяйте, че това е скъп ремонт и компромиси не бива да се правят.

Други ремонти, свързани със скоростна кутия:

скоростна кутия
  • Смяна и проверка масло на ръчна скоростна кутия. Тук смяната на маслото е значително по-рядка, да не кажем никога.
  • Смяна, проверка и доливане на добавки за раздатки и преден/заден диференциал. Количеството масло, което събират и трите части е средно по 1 литър. Маслото зависи от спицификацията, но в общия случай е 75W…..
  • Проверка на тампон скорости при наличие на вибрации в купето или притропване при смяна от директна /D/ към задна /R/
  • Диагностициране на проблеми със автоматична скоростна кутия, която придърпва или сменя много рязко предавките.

4 Прости Стъпки за Ремонт на Скоростна Кутия

03

стъпка три

Вземи готовия автомобил и се увери в качеството на услугата
04

стъпка четири

Сподели с приятели за услугите на Ес Техник