Сервиз ремонт ходова част София

Stechnik е специализиран сервиз за ремонт на окачване / ходова част на немски автомобили от марките Audi, Mercedes, BMW и VW. Автосервизът от 10 години развива и усъвършенства дейността по правилна диагностика и отстраняване на проблемите, свързани с окачването на автомобили от по-горе описаните марки. Имаме богат опит и с много други марки, включително американски, като Jeep и Dodge.

Автосервизът поддържа и голям брой фирмени бусове, като се грижим тяхната ходова част да бъде в безупречно състояние и да отстраняваме неизправностите в най-кратки срокове.

ремонт ходова част

Диагностика и ремонт ходова част

При наличие на проблем първото и най-важно нещо е – „Диагностика на ходова част“, като тя трябва да бъде точна и правилна. Много често чувате репликата „трябва да се започне отнякъде“. Чуете ли тези думи означава, че човекът отсреща си няма и идея какво ще прави по-нататък.
Ние в
Stechnik разполагаме с голямо количество налични закупени части за автомобили като Mercedes, BMW и Audi. Целта е да ги монтираме на Вашият автомобил, когато не сме сигурни, че определен детайл е за смяна. По този начин потвърждаваме или отхвърляме нашата диагноза. Ако тя е правилна, Ви информираме и уточняваме какво качество да бъде въпросната част за смяна и дали въобще да я подменяме.

Обикновено обслужваме автомобили след 2002г. Ако след преглед от наша страна се установи, че клиентът има повече от един детайл за смяна, разбира се няма как да кажем, от кой точно идва тропането/скърцането или кой е най-належащ за смяна. Правим заключение, че трябва да се сменят тези детайли, като например: накрайник, горен и долен носач и тропането от предницата ще изчезне.

Основни причини за тропане и скърцане ходова част

ходова част автомобил

Специализирани дейности за отстраняване на тропане/скърцане от ходова част са:

  1. Тропане от амортисьор или биалетка
  2. Тропане и смяна на носач, смяна на тампони чрез набиване на хидравлична преса
  3. Тропане и скърцане от тампони стабилизираща щанга
  4. Скърцане от шарнир на носач
  5. Смяна на носачи по предницата
  6. . и още много други детайли по окачването, които могат да бъдат причина Вашият автомобил да тропа или скърца.

Понякога скърцането / тропането е само понякога, например само сутрин или ако навън е студено. Това е признак, че съвсем скоро трябва да очаквате нещо по окачването да се развали. В тази ситуация, за да сте спокойни, Ви препоръчваме профилактично да посетите автосервиз.

Друга основна и изключително важна част от окачването са СПИРАЧКИТЕ в един автомобил. Може би много от Вас не знаят, че в държави като Германия и Швейцария, за да отремонтираш спирачната система на автомобил се изисква специален документ. За съжаление в България всеки гараж може да сложи табела Автосервиз, но това е тема на друг разговор. Ние от Stechnik сме  създали автоцентър, който носи отговорност за извършените ремонтни, включително свързаните със спирачната система – спирачки, накладки и дискове.

Тестер / тресачка за амортисьори

Stechnik е единственият сервиз в София с професионален тестер за амортисьори.
Какво ще рече професионален?
Напишете „тресачка за амортисьори“ в интернет и ще разберете какво предлагат другите автосервизи. Как един уред разтриса Вашето колело, заедно с амортисьор, опорен тампон, носачи, биалетки и т.н. и се прави заключение „само“ за амортисьора. Дори Ви се вади графика „само“ за амортисьора. Хубаво е да попитате къде са и другите графики, за останалите детайли – те също са участвали в теста.

Нашият тестер за амортисьори тества САМО амортисьора като симулира различни натоварвания на сгъване и разгъване. Накрая на теста принтира графика как се държи тестваният амортисьор при различните обороти и килограми. Амортисьорът се тества свален от автомобила и без пружина. Относно монтаж/демонтаж може да използвате Ваш сервиз или да го извършим ние в Автосервиз Stechnik. Нашият тестер се използва от почти всички фирми за гаранционно обслужване на амортисьори.

4 Прости Стъпки за Ремонт Ходова част

03

стъпка три

Вземи готовия автомобил и се увери в качеството на услугата
04

стъпка четири

Сподели с приятели за услугите на Ес Техник

Call Now Button