Компютърна диагностика

Компютърната диагностика за автомобили е изключително важна в днешно време. Сегашните превозни средства са изцяло компютаризирани без значение дали говорим за автомобили, бусове или камиони.  За нас е недопустимо да съществува автосервиз без диагностика, защото реално няма как да отсраниш определена повреда без да закачиш колата за компютър и да прочетеш съответната грешка. Отмина времето, когато първо трябваше да отидеш на така наречения диагностик, който САМО  ти закача колата с диагностика, заплащаш му едни пари и те изпраща да отидеш в автосервиз. В най-добрия случай ти дава принтирана грешката, а в други ти казва –  снимай я с телефона. Същото се отнася и за автосервиз, който няма компютърна диагностика и първо трябва да отидеш при „диагностик“ и след това да се върнеш да му кажеш каква е грешката /например от какво свети check на таблото/. По този начин НЕ е възможно клиентът да е доволен. И ето един пример от практиката ни  – свети грешка за определен датчик, Вие го подменяте и отново свети. Е сега пак трябва да се върнете при диагностика. Смешно, нали?

Компютърна диагностика

Компютърна диагностика в Ес Техник – защо да ни изберете

Автосервиз Ес Техник влага много средва в обучение на своите кадри точно за работа с диагностични програми. Заплащаме ежегодно online обучения, ъпдейти на софтуеър и платени достъпи до международни сайтове с архиви и база данни, където се дават решения за определени проблеми. В Автоцентър Ес Техник ремонтираме само леки коли и бусове, като за тях разполагаме със специализирана компютърна диагностика на дилърско ниво или така наречените оригинални програми за диагностика (Mercedes Star Diag, BMW Inpa, BMW ISTA, VAG VCDS, Peugeot Lexia и т.н .). Нашето мнение е, че в някои случаи е по-добре да използваш алтернативна диагностика като Launch, Delphi, Bosch KTS, TEXA и други, защото достигаш до определени менюта по-бързо и в редки случаи имат функционалности, които липсват при оригиналните диагностики.

Компютърната диагностика, която правим в Ес техник е задължително на английски език, защото българският превод в 80% от случаите не е коректен и заблуждава последващия ремонт. А ако не Ви се направи правилната диагностика, ремонтът може да Ви струва много скъпо и най-лошото – да е неефективен. Компютърната диагностиката е САМО, за да насочи механика, къде да провери за проблема. Тя НЕ разрешава проблеми сама. Много често чуваме думите – нещо се е объркало и трябва само да се изтрие грешката. Повярвайте ни това е в много, много редки случаи. Винаги има някава причина, за да запише колата грешка. Диагностиката е задължителна част от оборудването на всеки автосервиз, наравно с гаечен ключ, тресчотка, чук и т.н. Чрез нея механикът се свързва към определения модул /компютър/, в който има записана грешка и я прочита. Независимо дали в момента, в който ще посетите автосервиза тя ще свети на таблото или вече ще е изчезнала, грешката остава записана в паметта на модула.

4 Прости Стъпки за Диагностика и Ремонт на Автомобила
03

стъпка три

Вземи готовия автомобил и се увери в качеството на услугата
04

стъпка четири

Сподели с приятели за услугите на Ес Техник