Автоклиматици

Автоцентър Ес Техник разполага с най-модерната станция Robinair за пълнене автоклиматици фреон София, Хаджи Димитър. Работим в тясно сътрудничество с представителя на RobinAir България и смеем да твърдим, че не само пълним автомобилите с фреон, а отстраняваме техните проблеми, свързани с автоклиматиците – Ремонт и смяна компресор климатик, клапан на компресор за климатик, смяна радиатор за климатик и тн. Обслужваме системи, работещи с фреон R134.

Машина за пълнене на автоклиматици

Цени за допълване / зареждане фреон София

Допълване / зареждане с фреон  до 300гр – цена 60лв
на всеки следващи 100гр се доплаща по 10лв
Цени за ремонт на автоклиматици София се уточняват след преглед на Вашия автомобил и установяване неговия проблем.
Диагностиката на всяка система се заплаща в зависимост от времето, което отнема – между 20лв-60лв

Автоцентър Ес техник поради натовареният си график работи задължително с предварителна уговорка по телефон за проверка и зареждане с фреон. Защо НЕ съществува “само да ми допълните системата с фреон” може да прочетете ТУК.

Климатична система

Бихме казали, че автомобилната система за автоклиматици е сравнително проста и се състои само от няколко компонента. Когато трябва да се отстрани проблем, който е довел до неработещ климатик (например не духа студено вътре в купето), трябва да се проверят всички части на системата. Най-общо на схемите по-долу ще Ви покажем как изглеждат двата типа автоклиматични системи.

автоклиматици-схема
автоклиматици-схема2

Трябва да сте наясно, че трябва да има топъл въздух, т.е. навън да е топло, за да може автоклиматикът да заработи и да започне да духа студено. Само лятото може да разберете дали климатикът Ви работи или не. Зимата не е сезона, в който е момента да правите ремонт по системата. Единствено зимата може да се уверите, че имате фреон в климатика/климатроника като натиснете копчето AC при запотени прозорци от вътре и след 3-5мин стъклата ви се изчистят. Зимата е задължително да пуската компресора на климатика поне веднъж седмично. Пълнене автоклиматици фреон София може да се извършва от Ес техник целогодишно.

Автоклиматици - основни проверки

  1. Климатичната система да е заредена до горе с чист фреон. Казваме чист, защото в днешно време фреонът стана много скъп. Много автосервизи купуват фреон от нелицензирани дилъри и няма никаква гаранция и сертификат с какво е пълна бутилката и съответно с какво ще се напълни климатичната Ви система. За съжаление друга честа практика в много автосервизи е да Ви напълнят такова количество фреон, колкото Вашата кола да започне да духа студено и точно след 1-2 месеца пак сте за пълнене на фреон. Тези сервизи ще ги познаете обикновенно по по-евтината цена, която предоставят за „пълнене на климатик“. Нашата машина в автосервиз Ес Техник принтира ЗАДЪЛЖИТЕЛНО след всяка процедура бележка, в която е описано колко фреон е имало в системата, колко време е вакуумирала, колко масло е вкарала и колко фреон е заредила. 
  2. Според нас е задължително да се постави оцветител, защото ако има течове по-лесно ще се видят.
  3. Да се провери климатичния радиатор
  4. Да се провери дали включва допълнителната перка за охлаждане
  5. Да се провери компресора на климатика, неговата шайба/лагер/ и налягането на цялата система чрез машината

След всичките тези проверки, ако има нещо неработещо, то се подменя с ново, втора употреба или рециклирано. Ако има теч на фреон обикновено системата се зарежда с азот, за да може да се провери откъде е теча и той да се отстрани преди да бъде заредена с фреон. Първо, защото фреонът е вреден газ и второ клиентите да не заплащат отново за mълнене автоклиматици фреон София.

Ние от Ес Техник смятаме, че загуба на около 100-150гр. фреон на година при система от около 500-600гр. е нормално и финансово по-изгодно за Вас ще е веднъж преди летния сезон да Ви обслужваме автоклиматика.

Обслужването на автоклиматика в София включва проверка на наличното количество фреон в автомобила, вкарване на масло в системата и дозареждане й с фреон R134. След всяка процедура се поставя термометър за замерване на градусите в духалките на таблото. Накрая на процедурата получавате разпечатка от самата машина колко фреон е имало в системата и колко е дозаредила след нейното вакуумиране.

4 Прости Стъпки за Ремонт на Автоклиматици

03

стъпка три

Вземи готовия автомобил и се увери в качеството на услугата
04

стъпка четири

Сподели с приятели за услугите на Ес Техник

Call Now Button